ISO standardi | Interne provere | Projekti

Institut za istraživanja i projektovanja u privredi

BEZBEDNOST DRUMSKOG SAOBRAĆAJA – PUMA 2018

Izveštaj sa X Naučno-stručni skupa „Bezbednost drumskog saobraćaja - Pneumatici 2018“

U Beogradu je 09.11. 2018. godine održan X naučno-stručni skup „Bezbednost drumskog saobraćaja – Pneumatici 2018“. Skup su organizovali: Institut za istraživanja i projektovanja u privredi iz Beograda, Udruženje za hemijsku, gumarsku industriju i industriju nemetala Privredne komore Srbije, Engage certification center i Univerzitet u Beogradu Mašinski fakultet Beograd. Sponzor konferencije bila je firma MARINKOVIĆ-HOFMANN iz Velike Moštanice.

Svečano otvaranje održano je 09.11.2018. godine sa početkom u 11h u Privrednoj komori Srbije, Resavska 15 u sali 1.

Moderator na otvaranju Skupa i prvi govornik bila je Mr Nada Stanojević, direktor Instituta za istraživanja i projektovanja u privredi iz Beograda.

Na otvaranju su takođe govorili:
Prof. dr Radivoje Mitrović, Dekan Univerziteta u Beogradu Mašinskog fakulteta
Mirjana Balog Kormanjoš, viši savetnik iz Udruženja za hemijsku, gumarsku industriju i industriju nemetala Privredne komore Srbije
Alvaro Diez Santaclara, generalnog direktora IRD Engineering, Roma, Italia

Radni deo je otvorio prof. dr Gradimir Danon.

Prezentacije učesnika skupa su se odnosile na sledeće teme:
Dr Miloš Petrović, savetnik Ministra za inovacije i tehnološki razvoj i predsednik Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova: VOZILO KAO FAKTOR BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA.
Dragan Simović, preduzeće „Marinković Hofmann“iz Velike Moštanice: PRIMENA DAVAČA ZA MERENJE PRITISKA I TEMPERATURE PNEUMATIKA.
Mirjana Balog Kormanjoš, viši savetnik Udruženje za hemijsku, gumarsku industriju i industriju nemetala Privredne komore Srbije: INDUSTRIJSKA PROIZVODNJA I SPOLJNOTRGOVINSKA RAZMENA SEKTORA PROIZVODNJE GUME I GUMARSKIH PROIZVODA U SRBIJI.
Marko Ćirić, Univerzitet u Beogradu Mašinski fakultet: ANALIZA VOZNOG PARKA KOJI JE ODOBREN ZA TRANSPORT OPASNE ROBE U REPUBLICI SRBIJI.
Prof. dr Milenko Plavšić, Univerzitet u Beogradu Tehnološko-metalurški fakutet: DA LI JE „DIGITALNA ERA“ ZA AUTO-GUME VEĆ POČELA.
Dr Nikola Korunović,docent Univerziteta u Nišu Mašinskog fakulteta: MODELIRANJE TRENJA IZMEĐU PNEUMATIKA I PODLOGE ZA ANALIZU KOTRLJANJA PNEUMATIKA METODOM KONAČNIH ELEMENATA.
Prof. dr Vladimir Momčilović, Univerzitet u Beogradu Saobraćajni fakultet: UTICAJ PNEUMATIKA NA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA I ŽIVOTNU SREDINU.
Prof. dr Gradimir Danon, Institut za istraživanja i projektovanja u privredi iz Beograda: UTICAJ PNEUMATIKA NA BEZBEDNOST DRUMSKOG SAOBRAĆAJA.
Darko Stanojević, Univerzitet u Beogradu Mašinski fakultet: SISTEMSKI PRISTUP ZA UNAPREĐENJE BEZBEDNOSTI DRUMSKOG SAOBRAĆAJA U ORGANIZACIJAMA ‐ ISO 39001

Zbornik radova "Bezbednost Drumskog Saobraćaja - PneUMAtici 2018" možete preuzeti OVDE

U radu skupa učestvovalo je 46 učesnika iz privrede, instituta, univerziteta i državnih ustanova.
Naredni naučno – stručni skup „Pneumatici“ je zakazan za 2020. godinu.

Konferenciju su organizovali:
Institut za istraživanja i projektovanja u privredi, Privredna komora Srbije, Engage certification center, Mašinski fakultet Beograd
Sponzor konferencije: MARINKOVIĆ-HOFMANN

BEZBEDNOST DRUMSKOG SAOBRAĆAJA - PUMA 2018

Važni datumi

Važni datumi će biti naknadno objavljeni

Prijava rada
Prijava abstrakta Matrica za pisanje rada
Zvanični jezici

Srpski jezik

Kotizacija

Sponzorski paketi
Kontakt

t: +381 6300751
m: +381 64 2055447
e: gradimirdanon@gmail.com i/ili office@iipp.rs

Rezervacija smeštaja i prevoza

Učesnici sami obezbeđuju prevoz i smeštaj.

Klijenti o nama

Naše reference