ISO standardi | Interne provere | Projekti

Institut za istraživanja i projektovanja u privredi

ISO 9001 ISO 14001 ISO 17020 ISO 17025 OHSAS 18001 ISO 22000 ISO 26000 ISO 27001 ISO 39001 ISO 50001

Implementacija standarda ISO 22000 - Sistem upravljanja bezbednošću hrane

ISO 22000 standard se odnosi na sve organizacije u lancu ishrane i definiše zahteve Sistema upravljanja bezbednošću hrane. Osnova ovog standarda su principi HACCP sistema za pružanje bezbednog krajnjeg prehrambenog proizvoda.

ISO 22000 је prvi standard koji mogu koristiti svi članovi lanca snabdevanja hranom. To uključuje i dobavljače neprehrambenih proizvoda i usluga, kao što su proizvođači opreme i ambalaže, kao i davaoci logističkih usluga. ISO 22000 je pogodan za organizacije svih veličina – od pekare sa 10 zaposlenih do međunarodnih proizvođača hrane ili supermarketa koji zapošljavaju hiljade radnika.

EN ISO 22000:2005 može da se implementira samostalno ili u kombinaciji sa drugim sistemima kvaliteta kao što su ISO 9001 ili ISO 14001 sa kojima je potpuno kompatibilan. Sve organizacije koje se odluče na implementaciju i sertifikovanje sistema menadžmenta bezbednošću hranom imaju veliki doprinos u podizanju nivoa bezbednosti hrane na globalnom tržištu.

Prednosti uvodjenja ISO standarda 22000:2005:

  • poboljšanje bezbednosti hrane,
  • poboljšanje kvaliteta proizvoda,
  • jačanje zaštite i povećanje poverenja potrošača,
  • povećanje troškovne efiaksnosti u lancu proizvodnje i prometa hrane,

Novosti

Klijenti o nama

Pošaljite zahtev za ponudu

Klijenti o nama

Naše reference